Podczas warsztatów podróżniczych „Przyprawy z Przedszkolnej Manufaktury” mieliśmy okazję dowiedzieć się, jak rosną znane i mniej znane przyprawy (na przykład pieprz, chili, cynamon, kurkuma, imbir, anyż, wanilia, czy szafran), Mogliśmy również dotknąć różnych rodzajów soli
– o odmiennych barwach i pochodzeniu i powąchać około 20 przypraw. Poznaliśmy historię wybranych przypraw oraz ich właściwości. Punktem kulminacyjnym było przygotowanie aromatycznej przyprawy do pierników, którą własnoręcznie młóciliśmy . Zapach na długo pozostał w przedszkolu!
– o odmiennych barwach i pochodzeniu i powąchać około 20 przypraw. Poznaliśmy historię wybranych przypraw oraz ich właściwości. Punktem kulminacyjnym było przygotowanie aromatycznej przyprawy do pierników, którą własnoręcznie młóciliśmy . Zapach na długo pozostał w przedszkolu!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz